SMART Technology onderwijsteam van het jaar

Bewondering van demissionair minister van Engelshoven

Tijdens het MBO Ambassadeursgala op 17 mei reikte demissionair minister van Engelshoven ook de prijs uit voor het Onderwijsteam van het jaar. Zij sprak daarbij haar bewondering uit voor alle docenten, hun gedrevenheid en passie om hun vak in het onderwijs uit te oefenen.

De spanning was om te snijden toen eerst ter plekke bekend werd gemaakt dat Aventus team MEI tot de top drie behoorde. Van de 70 nominaties waren zij namelijk samen met 9 andere mbo teams genomineerd. Minister van Engelshoven las vervolgens het juryrapport voor en toen was het duidelijk: Team MEI (Metaal, Elektro- en Installatietechniek) van Aventus is landelijk onderwijsteam van het jaar 2021 geworden!

Juryrapport

Het juryrapport geeft een mooie waardering: “Een team met hybride docenten die gaan voor maatwerk, samenwerken met het bedrijfsleven, lef tonen en corona op een positieve en creatieve wijze wisten te doorstaan. Ze hebben duurzaam onderwijs ontwikkeld en zetten de student centraal. Het is een team dat de student en het werkveld optimaal betrekt en met hen een stevig bouwwerk neerzet. Daar waar de te geven lesstof toeneemt en de tijd voor begeleiding afneemt weet dit team elkaar te sterken en te versterken. De jury heeft hier een team ontdekt dat met elkaar gaat voor meer ten goede van het onderwijs. Dit team weet elkaar te vinden in samenwerken, het ontwikkelen van een visie, zijn kritisch naar elkaar en durven elkaar om hulp te vragen. Zij hebben thema- en projectgericht onderwijs weten neer te zetten en zagen ook nog tijd om elkaar te trainen en te inspireren. De jury sprak over een to the point mentaliteit en dat is precies het punt waarop we nu gekomen zijn. Winnaar van de prijs onderwijsteam van het jaar 2021 is Team Smart Technology/MEI van Aventus!”

Trots

Bert Hulsbergen nam namens het team de prijs in ontvangst. En bedankte Aventus voor de ruimte die zij krijgen om als team de dingen te doen die zij belangrijk vinden en mooi onderwijs te mogen maken. Ook bedankte hij de bedrijven en overheden die het team genomineerd hebben; relaties waarmee we samenwerken en opleidingen bouwen.

Natuurlijk vroegen wij de winnaars ‘the day after’ ook nog om een korte reactie. Bert: “Wij zijn trots en enorm blij met de erkenning van ons werk. We doen heel veel en op veel plekken zijn we bezig mooi een steeds beter onderwijs te maken. Dan is het geweldig te vernemen dat anderen dit ook vinden en dat zij vinden dat we de beste van Nederland zijn.”
En Teammanager Hans Visser sloot daar kort en krachtig bij aan met “vooral gewoon doen en samen doen.”

Van harte team MEI; we zijn trots op jullie!

Bekijk het volledige gala met de uitreiking en de dankspeech van Bert van minuut 56 tot 60.

Een korte impressie (2 minuten) van het gala vind je hier.

Bert Hulsbergen bedankte Aventus voor de ruimte die het team krijgt om als team de dingen te doen die zij belangrijk vinden en mooi onderwijs te mogen maken. Ook bedankte hij de bedrijven en overheden die het team genomineerd hebben; relaties waarmee we samenwerken en opleidingen bouwen.