Shape the world: 1,5 Deventer

5 juni 2020

We leven in de anderhalvemetermaatschappij. Tenminste, dat hebben we afgesproken. Maar ons verkeer, de openbare ruimte en alles daarin is daar helemaal nog niet op ingericht. Onze studenten van IT en studenten van o.a. Saxion en het VO in Deventer zetten daarom hun kennis over technologie in!

Het gebied rondom het hbo en het mbo – de Deventer Stadscampus – vraagt om frisse ideeën om de 1,5 meter te waarborgen. Zodat aspecten zoals privacy, veiligheid en sociale samenhang gewaarborgd worden

Hackafette
Bij de hackafette doet ieder team een stukje van de designcyclus die je normaal gesproken helemaal doet bij een Hackathon, en daarna geven ze het stokje over aan een ander. Iedereen kan mee doen. Bij de Kick-off op 4 juni sloten ruim 100 studenten aan in een webinar en inmiddels zijn er 25 teams die aan de slag gaan met de opdracht.

Samen met Witteveen&Bos, Deventer Informatiestad, Stadscampus De Kien en de wethouder van de gemeente Thomas Walder worden de ideeën eind juni gejureerd. Bekijk de video met een uitleg van docent Pieter Verhage.

Bekijk alle informatie op https://hackafette.aventusfactory.nl/ of neem contact op met Pieter Verhage.