Pim Duterloo, Winnaar Cleantech BATTLE 2017

Tijdens het Congres Cleantech Tomorrow vond de finale plaats van de Cleantech BATTLE 2017. In aanwezigheid van zo’n 800 bezoekers nam Aventus student Pim Duterloo vol trots de prijs in ontvangst.

Pim heeft tijdens zijn stage (opleiding Allround operationeel technicus) bij waardepapierfabrikant Arjo Wiggins Security een slimme manier ontwikkeld om persluchtlekkage in de productie te voorkomen. Goed voor een schonere wereld, kostenbesparend en simpel toepasbaar bij andere bedrijven.
Hiermee sleepte Pim zowel de publieksprijs als de deskundigheidsprijs in de wacht.

In totaal deden tien teams mee met de Cleantech BATTLE 2017 waarvan vijf een plek kregen in de finale. Pim ging uiteindelijk met een geldprijs naar huis van 5 duizend euro, mogelijk gemaakt door het Rabo ImpactFonds. De Rabobank heeft ook de andere finalisten aangeboden te helpen in het  realiseren van hun plannen. 

Pim heef Aventus nogmaals goed op de kaart gezet! Want ook vorig jaar wonnen vier Engineering studenten van Aventus de finale met hun “Green Fish”. Een oplossing voor het verbouwen van groenten op ondergelopen landbouwgrond.

Het Cleantech Center organiseert voor de 4e keer deze Cleantech BATTLE en steeds meer ondernemers en studenten melden zich aan. Bij de Cleantech BATTLE werken ondernemers en onderwijs samen om milieuvriendelijke oplossingen te bedenken voor actuele duurzame uitdagingen.

Lees meer: www.cleantechcenter.nl