Overlijden student Sport & Bewegen

Tot  groot verdriet melden we dat een tweedejaars student Sport & Bewegen, die vorige week tijdens zijn stage in de Belgische Ardennen gevallen is, is overleden. Wij zijn allemaal geschokt en diep geraakt. We leven mee met en ondersteunen waar mogelijk  zijn familie en vrienden. Het is een groot verlies voor iedereen.

De betreffende student liep stage bij een buitensportbedrijf in de Ardennen. Ook andere studenten van de opleiding waren daar op dat moment voor hun stage.

Onze docenten en een medewerker van schoolmaatschappelijk werk zijn gelijk na het ongeluk afgereisd naar België om de overige studenten van de groep op te vangen. Zij zijn inmiddels weer terug in Nederland.

Onze zorg gaat uit naar het begeleiden en ondersteunen van de studenten Sport & Bewegen. Wij helpen hen bij de eerste verwerking van dit tragische verlies van hun studiegenoot. Zij worden opgevangen door de teammanager, docenten, en schoolmaatschappelijk werk.

Het is nog onduidelijk hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie van België heeft direct een onderzoek gestart naar de toedracht van de val. De medewerkers van het stagebedrijf werken hieraan mee. Wij hebben nog geen tijdsindicatie wanneer de resultaten van het onderzoek verwacht kunnen worden.

Op het moment dat er iets nieuws te melden is, zullen wij, in overleg met de familie, zelf naar buiten komen met een bericht. We vragen begrip van de media voor deze terughoudendheid en om rust en ruimte voor de familie, de studenten en de docenten van Aventus om dit tragische verlies te verwerken.

Trefwoorden: