Nieuwe opleidingen van Aventus en MA-IT

Robotica in de praktijk
Samen met Industrieel Automatiseerder MA-IT MyAutomation uit Deventer heeft Aventus het keuzedeel Robotica onder de loep genomen en herontwikkeld. Naast het programmeren van robots, wordt nu bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan communicatie met andere productiesystemen. Studenten kunnen nu een deel van dit keuzedeel ook volgen in het Experience Center van MA-IT in Deventer. Onder begeleiding van engineers van MA-IT kunnen studenten zo de theorie in praktijk brengen.

Intensieve samenwerking
De samenwerking is gestart vanuit een ontmoeting tijdens het Deventer Ondernemer Event in 2020. De winnaar van de verkiezing tot ‘allround onderneming van het jaar’ werkte al met diverse landelijke opleidingen samen. Aventus kwam echter nog niet in het rijtje voor.

Ellen Marks-de Ruijter, lid van het college van bestuur van Aventus: “Tijdens onze gesprekken bleek dat we elkaar veel te bieden hadden. We delen dezelfde visie over de toekomst van het onderwijs en onze bedrijfsculturen passen bij elkaar: we houden allebei van aanpakken.”

Kansen voor engineers
Na het succesvolle Robotica-traject, gaan Aventus en MA-IT opnieuw met elkaar in zee. De komende maanden wordt de opleiding Electrical Engineering ontwikkeld en gaan de partners samen ook de mogelijkheden voor trajecten in het kader van Leven Lang Ontwikkelen verkennen. Malas ziet veel kansen “Er is een groot tekort aan Hardware Engineers in de markt. Veel leerlingen denken dat elektrisch monteur het eindstation is. Maar we zien juist dat veel jongeren door kunnen groeien naar elektrotechnisch tekenaar of hardware engineer.”

Uiteraard gaan MA-IT en Aventus toekomstige studenten goed voorlichten over de baankansen en beroepen in deze richting.