Nieuw Toptraject in de Stedendriehoek

Het Toptraject heeft er een partner bij! In de Stedendriehoek zijn we van start gegaan met het opzetten van een Toptraject in deze regio. In samenwerking met de reeds bestaande Toptrajecten in Twente en Achterhoek&Liemers worden de grote lijnen uitgezet, materialen ontwikkeld en de implementatie uitgestippeld.

Samenwerking vmbo-mbo-hbo

Toptraject is een doorgaand leertraject voor vmbo-mbo-hbo. Het Toptraject stelt zichzelf als doel een succesvolle studieroute voor getalenteerde en gemotiveerde vmbo studenten van de gemengde dan wel de theoretische leerweg te realiseren die via het mbo een hbo diploma willen en kunnen halen.

Scholen in het voortgezet onderwijs, het mbo en hbo werken zo samen om ervoor te zorgen dat leerlingen op de juiste plek zitten en optimaal gebruik kunnen maken van hun talenten.

Partners Toptraject Stedendriehoek

Bij het Toptraject Stedendriehoek zijn naast Aventus nu de volgende partners aangesloten: het Etty Hillesum college in Deventer, de Veluwse onderwijsgroep Apeldoorn, het Isendoorn college in Warnsveld en Hogeschool Saxion. Afgelopen januari hebben de betrokken partijen tijdens een feestelijk moment de samenwerkingsovereenkomst getekend en hierop het glas geheven.  

De doorstroom vmbo-mbo-hbo is in meerdere delen van het land inmiddels onder de aandacht. De hindernissen die deze studieloopbaan opgooit en het belang van een succesvolle doorstroom hierin wordt regionaal en landelijk gezien.

Het Toptraject Stedendriehoek zit vol plannen en ambities en hoopt in september een start te kunnen maken met de instroom van leerlingen in het programma.

Meer weten over het Toptraject? Neem dan eens een kijkje op de site: www.toptraject.nl. Nog meer informatie nodig? Programmamanager Jur Thöne staat je graag te woord. Je kunt hem bereiken via j.thone@aventus.nl.