Nieuw onderwijs in Aventus, Creathons/Hackethons

Diverse teams binnen Aventus van verschillende sectoren experimenteren met een nieuwe onderwijs vorm.
 
Wat is nu een Creathon(hackethon): studenten met verschillende achtergronden pakken in een kort tijdsbestek van een paar dagen een vraag(probleem) van het bedrijfsleven op.
Via de vorm van de Creathon moeten de studenten echt nadenken over vragen zoals: wat is nu de vraag van het bedrijfsleven, wat is de doelgroep waar het voor gemaakt wordt en welke oplossingen er zijn voor de vraag.
 
Waarom een Creathon(hackethon): het leert onze studenten vaardigheden aan vanuit de principes van design thinking(agile) die ze voorbereidt op de toekomst van constante verandering, het samenwerken in multidisciplinaire teams en samenwerken en presenteren aan het bedrijfsleven. Op 21 en 22 november hebben de teams Human Technologie, Zorg, ICT en Recreatie een Creathon uitgevoerd bij de zorginstelling Klein Geluk, met het onderwerp: “technologie in de zorg, wat betekent dit voor de medewerker in de zorg”. Het contact van onze studenten met de bewoners(bejaarden) was echt geweldig. De opdrachtgever van deze Creathon Klein Geluk was bijzonder enthousiast over de uitkomst van de Creathon, maar vooral over het gedrag, de houding en de kennis van onze MBO studenten.
 
Kijk hier naar het filmpje.

Trefwoorden: