Multi Media Mobile voor jongeren in Deventer Ziekenhuis

De kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis krijgt een nieuwe Multi Media Mobile. Hiermee kunnen jongeren kunnen internetten, gamen of films kijken. De Multi Media Mobile biedt hiermee een moment van afleiding.

Voor jonge kinderen zijn er in het Deventer Ziekenhuis veel spullen aanwezig die hun verblijf dragelijker te maken. Denk aan leuke spelletjes en knuffels, maar ook lego en boeken.

Voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar zijn er minder voorzieningen voorhanden. Daarom hebben Aventus studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde en Mediavormgeving een
Multi Media Mobile voor deze groep ontwikkeld. Het geld voor de ontwikkeling is bijeengebracht door bedrijven in de regio. Ook gameshop Game Mania Deventer en metaalconstructiebedrijf MCM Marknesse droegen hun steentje bij.

De Multi Media Mobile bestaat uit een bijzonder vormgegeven, metalen kast, inclusief computer, beeldscherm, internetverbinding, Spotify en een Netflix-abonnement. Jongeren kunnen erop internetten, een film kijken, muziek luisteren of gamen. Het apparaat is mobiel, waardoor gebruikers er zowel op hun eigen kamer als elders in het ziekenhuis gebruik van kunnen maken. Ook kunnen ze er samen mee gamen.

Na de Multi Media Mobile moeten er onder meer met hulp van de Rotary Deventer IJssel nog meer voorzieningen komen. Zo wordt er door Deventer studenten van de Filmacademie gewerkt aan bijzondere videoprojecties voor jonge kinderen die een pijnbehandeling moeten ondergaan.