Iris Dros haalt haar havo-diploma bij Aventus

Iris Dros besloot om via Aventus Lyceum alsnog haar havo-diploma te halen. “Ik was gestopt met de reguliere havo en toen ik het weer op wilde pakken voelde ik me te oud voor een middelbare school. Het volwassenenonderwijs spreekt me erg aan.”   Iris: “Ik wil dit keer echt mijn havo-diploma halen. De leerlingen op middelbare scholen doen soms minder serieus mee in de lessen en de meeste leerlingen zitten nog in de puberteit. Daarom sprak het volwassenenonderwijs mij aan. Je mag verwachten dat de lessen serieus verlopen.”

Waarom bij Aventus?
Iris: “Ik heb voor de vavo bij Aventus gekozen omdat die voor mij het dichtst bij huis is, maar ook omdat ik de school al kende. De opleiding voldoet aardig aan wat ervan verwacht had. Ik had wat oudere leerlingen verwacht aangezien het volwassenenonderwijs is, maar er volgen toch redelijk wat jongeren van rond de 18 de vavo. Soms merk je het leeftijdsverschil wel maar hinderlijk is het niet. Wat me erg meevalt zijn de lesuren. Het zijn geen hele lange dagen, het is meer zelfstandig studeren en dat vind ik persoonlijk wel fijn.”

Welk vak vind je het leukst?
Iris: “Over het algemeen liggen talen mij erg goed, dus Frans, Duits en Engels vind ik erg leuk. Maar het leukste vak om te volgen vind ik geschiedenis. Eerder haalde ik hier nooit een voldoende voor, maar nu ben ik er goed in en dat komt voornamelijk door mijn leraar geschiedenis die heel leuk en boeiend lesgeeft.”
 
Moeilijk of een makkie?
Iris: "Het is niet moeilijk, maar ook zeker niet makkelijk. Je moet veel zelfstandig thuis doen. Mij gaat dat wel goed af, maar als je dat moeilijk vindt dan is het zeker een lastige opleiding.”

Wat wil je na je slagen gaan doen?
Iris: “Ik weet het nog niet precies. Ik twijfel nog heel erg tussen de opleiding Verpleegkunde (hbo) en de opleiding Marketingcommunicatie (associate degree). Twee totaal verschillende dingen, maar beiden lijken me erg leuk.”

Aventus Lyceum, een aanrader?
Iris: “Ja absoluut. Voor mensen die net als ik de havo of het vwo af willen maken of om een andere reden hun diploma willen halen en dit op de reguliere havo of vwo niet meer zien zitten, is dit zeker een aanrader. Er wordt heel fijn en volwassen lesgegeven en met een beetje inzet haal je hier je diploma in 1 of 2 jaar!”