Interessant werkbezoek Ton Heerts, voorzitter MBO Raad 

Op donderdag 5 december bracht Ton Heerts één van zijn laatste werkbezoeken als voorzitter van de MBO Raad bij Aventus door. Hij werd vergezeld door Telegraaf journalist Jessy Burgers, die graag kennis wilde maken met het mbo. In het drie uur durend bezoek maakten ze in vogelvlucht kennis met een aantal opleidingen waarbij belangrijke ontwikkelingen in het vakgebied aan bod kwamen. 

ton heerts

Ton en Jessy werden welkom geheten door Jos van Deursen, voorzitter CvB. Vervolgens werd met Sylvie Deenen, sectordirecteur, een bezoek gebracht aan een praktijkles Verpleegkunde en de opleiding Autotechniek. Ook werd stilgestaan bij de kappersopleiding en de samenwerking met het werkbedrijf Gelre Werkt van de gemeente Zutphen. Gelre Werkt maakt het voor inwoners die moeilijk aan werk kunnen komen mogelijk om met behoud van hun uitkering onderwijs te volgen. Dit om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten!  

Er had nog veel meer besproken kunnen worden. Al met al was het een interessant en nuttig bezoek. Jessy Burgers heeft een goed beeld gekregen van de diversiteit binnen het mbo waarbij onderwijs en samenwerking met bedrijven in de regio voorop staan. Ton Heerts is trots op alle ontwikkelingen in het MBO. Ton: “MBO is en blijft mega belangrijk onderwijs.” Het werkbezoek was tevens een mooie voorbereiding op de nieuwe functie van Ton Heerts: hij wordt binnenkort geïnstalleerd als burgemeester van Apeldoorn!