Interculturele samenwerking tussen studenten

Cursisten Inburgering en studenten van de opleiding Verpleegkundige (mbo4) hebben hun krachten gebundeld en samen een les gepland. De studenten Verpleegkundige bevragen de cursisten over hun ervaringen met geestelijke gezondheidszorg in het thuisland, zodat de cursisten Inburgering hun Nederlands kunnen oefenen. Een win-winsituatie dus en een geweldig voorbeeld van samenwerking tussen onze studenten.

Eén van de initiatiefnemers van de gezamenlijke les is studente Verpleegkundige Marlou Eijkelenboom. Marlou: “Voor het vak Transculturele Verpleegkunde moesten we zelf een les voorbereiden op het gebied van geestelijke gezondheidszorg of gehandicaptenzorg. Aangezien we in Nederland steeds meer met andere culturen te maken krijgen, ook in het ziekenhuis, is het belangrijk dat we hier veel vanaf weten. Het leek ons daarom een leuk idee om de les samen met de cursisten van Volwasseneducatie in te vullen.”

Zowel de studenten van de opleiding Verpleegkundige als de cursisten Inburgering vinden het eerst wel een beetje spannend. Maar als iedereen eenmaal zijn of haar plekje heeft gevonden en de eerste vragen gesteld zijn, is het ijs gebroken. Een leuke en zinvolle activiteit en een geslaagde samenwerking!