Dinand Hekman van Landbouwtechniek wint brons op Euroskills

Wat was het spannend tijdens de slotceremonie van Euroskills 2018.

Afgelopen zaterdag vond deze plaats in Budapest, Hongarije. 500 mbo-studenten uit heel Europa zaten zenuwachtig op hun stoelen tijdens de prijsuitreiking. Zouden ze winnen in hun vakgebied? De ontlading was groot bij Dinand Hekman, student Landbouwtechniek van Aventus, toen de presentatoren ‘The Netherlands’ naar voren riepen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Dinand deed namens Nederland mee in de categorie ‘Heavy Equipment Technology’. De drie dagen ervoor heeft hij onder hoogspanning de moeilijkste opdrachten uitgevoerd in zijn vakgebied. De concurrentie was hoog met sterke landen als Zwitserland en Oostenrijk. Goud en zilver gingen naar deze landen toe. Dinand is superblij met zijn bronzen plak ‘Deze bronzen medaille voelt als goud! Wat was het een zware competitie!’ aldus Dinand.

 

Dinand bezig met zijn opdracht

Intensieve voorbereiding

Afgelopen maart won Dinand in zijn categorie de Nederlandse Skills Heroes 2018. Als Nederlandse kampioen kwam hij in aanmerking om mee te doen aan Euroskills, de Europese vakwedstrijden voor mbo’ers. De Nederlandse delegatie (Team.nl van WorldskillsNL) bestond dit jaar uit 31 studenten die uitkwamen in diverse categorieën. Vanaf maart heeft Dinand zich intensief voorbereid met hulp van zijn persoonlijke trainer, Paul Dijkstra. Dijkstra is de vak-expert vanuit brancheorganisatie Fedecom en betrokken bij de Euro- en Worldskills. Dinand heeft zijn vakantie laten schieten en heeft er zeker 200 trainingsuren in gestoken. Bijna topsport! Zijn werkgever, Timmerman BV, was een grote supporter vanaf het begin en heeft ook mogelijk gemaakt dat Dinand zoveel tijd kon besteden aan zijn voorbereiding.

 

Uitblinkers zijn belangrijk voor het mbo

De docenten van Aventus Landbouwtechniek waren aanwezig in Budapest om Dinand te ondersteunen. Vakinhoudelijk mochten ze niet meer helpen, maar de mentale support was net zo belangrijk. En wat waren ze trots op hun student. Aventus vindt het belangrijk dat mbo’ers kunnen excelleren in hun vak en kunnen uitgroeien tot de beste vakmensen. De school biedt hen hiervoor verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld door mee te doen aan de vakwedstrijden van Skills Netherlands. De studenten leren zoveel extra tijdens dit soort ervaringen. Het bewijs levert Dinand. Hij behoort nu tot de top 3 van beste Monteur Landbouwtechniek van heel Europa!

‘Deze bronzen medaille voelt als goud! Wat was het een zware competitie!’ aldus Dinand.