Derde prijs bij wedstrijd van GGD IJsselland

De GGD Ijsselland had een wedstrijd uitgeschreven in Oost-Nederland voor mbo-instellingen om zo de Sense-dienstverlening op een ludieke manier onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Sense is het informatiepunt van de GGD waar jongeren tot 25 jaar terechtkunnen voor informatie over seksualiteit.

Studenten PW winnen 3e prijs wedstrijd GGD IJsselland

De wedstrijd was zo ontwikkeld dat het ingezet kon worden als lesmodule. Studenten werd gevraagd om een voorlichtingsfilmpje te maken voor Sense van maximaal 2 minuten en om met dat filmpje zoveel mogelijk aandacht te genereren op YouTube. De filmpjes met de meeste views konden dan leuke prijzen winnen.

In Deventer is in het kader van Burgerschap tijdens een aantal lessen aandacht besteed aan deze module en dat heeft zo z’n vruchten afgeworpen. Drie 2e-jaars studenten Pedagogisch Werker (niveau 4) hebben nl. de 3e prijs gewonnen, maarliefst 500 euro aan waardebonnen. Loreen Huis in ’t Veld, Dominique Slegtenhorst en Michelle Preusterink (v.l.n.r. op foto) hebben samen met vrienden een leuke en zeer professionele film gemaakt. Zelfs de muziek hebben ze zelf geschreven! Vorige week kregen zij van de GGD de welverdiende prijs overhandigd. Een mooie prestatie!

Bekijk hier het desbetreffende voorlichtingsfilmpje.