Brandon Brom in top 3 van Mbo Ambassadeurs Verkiezing 2019

Wat was het gisteravond spannend in Orpheus tijdens het GALA van de landelijke Mbo Ambassadeursverkiezing 2019, georganiseerd door Ditismbo.nl. 42 mbo-studenten uit heel Nederland stonden op het podium en maakten kans om de nieuwe landelijke ambassadeur voor het mbo te worden. Na een pittige battle op het scherpst van de snede volgde de ontknoping tijdens het gala. Brandon Brom uit Dieren maakte veel kans! De student Sport & Bewegen van Aventus stond in de top 3 en moest die dag nog een zware challenge aangaan. De nieuwe nationale ambassadeur vertegenwoordigt het mbo op verschillende landelijke podia. Hij of zij gaat in gesprek met de onderwijsminister en laat zien dat Nederland trots mag zijn op het mbo. 

Mbo’ers pakken aan
Zo'n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Ruim 530.000 studenten worden opgeleid naar één van de 700 vakken en beroepen in allerlei sectoren. Met Dit is mbo maken mbo-studenten en docenten duidelijk hoe leuk én belangrijk het mbo is. Mbo’ers zijn het fundament voor de arbeidsmarkt en maatschappij. Van de zorg tot de techniek. En dat verdient lof! De jaarlijkse ambassadeursverkiezing is een belangrijk moment om te laten zien hoeveel talent er op het mbo is.
De 42 kandidaten moesten met elkaar diverse challenges uit het bedrijfsleven oplossen. Een onafhankelijke vakjury keek naar hun prestaties en lette speciaal op leiderschap, creativiteit, oplossingsvermogen, communicatie en samenwerking. De lat lag hoog voor de kandidaten. Brandon was vol vertrouwen en viel de jury op als een natuurlijk leider van de groep.  

Speechen voor de hele zaal
Als laatste challenge moesten de studenten van de top 3 een speech van een minuut houden voor de hele zaal. En Brandon zat daarbij! Hij won iedereen voor zich met zijn pleidooi. ‘Wij, jongeren, zijn op zoek naar onszelf. Wat betreft onze loopbaan én persoonlijk. Dat gaat met vallen en opstaan. Het mbo helpt ons in deze zoektocht. Dat is het kracht van het mbo en dat wil ik de wereld vertellen.’ Uiteindelijk won hij net niet de titel, maar hij heeft wel een duidelijk statement afgegeven. 
Aventus is supertrots op deze talentvolle student! De nieuwe ambassadeur voor het mbo is Hendrik de Kok van ROC Tilburg. Check Ditismbo.nl voor meer informatie.