Aventus zet haar deuren open voor 1500 leerlingen

Het is bijna weer zover! De leerlingen uit groep 7 van zo’n 54 basisscholen komen in de week van 25 t/m 29 maart Aventus bezoeken om op een leuke en uitdagende manier kennis te maken met techniek.
Want hoe leuk techniek kan zijn moet je vooral jong ontdekken! Vandaar weer het initiatief van Platform Techniek Apeldoorn om ook dit jaar weer deel te nemen aan dit evenement.

Wat kunnen de leerlingen allemaal meemaken?
Ze gaan direct aan de slag met een technisch werkstuk onder begeleiding van vo-leerlingen en Aventus studenten. Daarnaast staat dit jaar de Science on Tour op het programma. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van verschillende technische proeven. De studenten van de Universiteit van Twente laten de leerlingen van alles beleven op het gebied van Wetenschap & Technologie. 

De leerlingen kunnen ook in de prijzen vallen! Tijdens de pauzes worden de (door de leerlingen zelf ingezonden) vlogs getoond met als onderwerp Recycling. De beste vlogs worden beloond met mooie prijzen.

Op dinsdagochtend is er traditiegetrouw een ontbijt voor alle sponsoren en leden van het Platform Techniek. De dag wordt geopend door bestuursvoorzitter Jos van Deursen en sectordirecteur Techniek en Mobiel, Michaël de Kort.

De rest van de week kunnen de leerlingen kennismaken met alle verschillende kanten van techniek. Zij sluiten de week af op zaterdag met de bedrijvenbezoeken. Zo’n 7 technische bedrijven uit de regio zijn te bezoeken op het Industrieterrein Noord. Het belooft een mooie en afwisselende week te worden waarbij de leerlingen in ieder geval niet met lege handen naar huis worden gestuurd. Ook de ouders/verzorgers zijn op zaterdag van harte welkom!

Trefwoorden: