Aventus studenten op jacht naar goud in hun vak

Dit schooljaar gaan maar liefst 26 studenten Aventus vertegenwoordigen in een vakwedstrijd. Zij nemen de strijd op met andere mbo-studenten in regionaal, nationaal of zelfs internationaal verband. Hoe goed zijn ze? Beheersen ze hun vak-skills op topniveau? De vakwedstrijden zoals Skills Heroes, Euro Skills, ToerismeBokaal of Beste Kok van Oost-Nederland zijn een prachtig avontuur om de talenten van onze studenten te laten uitblinken. De vakmannen en vakvrouwen in spe kunnen hun skills laten zien in verschillende vakrichtingen, zoals mediavormgeving, verpleegkunde, secretarieel, bouw en afbouw, koken, hotelmanagement, toerisme of recreatie.

Arthur de Bruin naar Euroskills in Göteborg
Arthur de Bruin uit Uddel  vertegenwoordigt onze regio tijdens EuroSkills: het ‘EK voor beroepen’ dat van 1 t/m 3 december plaatsvindt in Göteborg, Zweden. Samen met medestudent Wilfried Loman vormt hij het mechatronica-team. Ze hebben in het voorjaar 2016 de landelijke wedstrijd van Vakkanjers gewonnen en als technische toppers zijn ze onderdeel van het Skills Team Nederland: 39 talentvolle jongeren uit heel het land en van verschillende mbo-scholen, allen nationaal kampioen in hun vak. Arthur volgt zijn BBL-opleiding bij Aventus en werkt bij Hollander Techniek. ‘Wat ik al veel heb ervaren op de regionale en Nederlandse kampioenschappen is om onder tijdsdruk te presteren en te leren’ aldus Arthur.

Competitie binnen het onderwijs werkt!
Aventus wil haar studenten alle kansen bieden uit te groeien als toptalent in hun vakgebied. De school helpt, motiveert en ondersteunt studenten om het beste uit zichzelf te halen. Vakwedstrijden zijn hiervoor effectief. Studenten worden uitgedaagd het beste uit henzelf te halen tijdens de wedstrijden. Ze gaan vol gas, verleggen hun grenzen en krijgen veel ervaring. De school heeft de ambitie om de komende jaren haar deelname aan mbo-vakwedstrijden verder uit te breiden en voorrondes voor deze (inter)nationale wedstrijden onderdeel te laten zijn van het reguliere onderwijsprogramma.

De enthousiaste studenten van Aventus staan in de startblokken om hun skills te meten met studenten van andere scholen en zelfs uit andere landen. #Veelsucces!
Trefwoorden: