Aventus gaat voor (ICT) talent in Deventer

Tijdens het Deventer Ondernemers Event (DOE) op 12 februari, een jaarlijkse bijeenkomst voor ondernemers in Deventer, was ook Aventus volop vertegenwoordigd. 

Deventer Economisch Perspectief
De stad heeft vanuit het Deventer Economisch Perspectief een aantal ambitieuze projecten waar Aventus actief aan meewerkt. Het Deventer Economisch Perspectief (DEP) is een strategisch samenwerkingsverband van bedrijfsleven, de gemeente Deventer en het onderwijs. Krachten en initiatieven worden gebundeld voor economische ontwikkeling en groei van werkgelegenheid in Deventer. 


De initiatieven waar Aventus aan meewerkt zijn de Deventer Stadscampus en Deventer Informatiestad​. Beide zijn mooie voorbeelden van hoe we in samenwerking jong (ICT) talent aan Deventer kunnen binden. In een krappe arbeidsmarkt is het aantrekken en vasthouden van jong talent een sleutel tot succes voor bedrijven en regio's.

Deventer Stadscampus
In de zone die loopt van de omgeving van het station in Deventer, via de Handelskade richting de haven zijn veel bedrijven en natuurlijk Aventus gehuisvest. Samen vormen we straks de Deventer Stadscampus. Aventus werkt in de ontwikkelingen samen met Saxion, gemeente Deventer en sterke kennisbedrijven als Topicus, Tauw en Witteveen+Bos. Van alle partijen heetten vertegenwoordigers de bezoekers van het Deventer Ondernemers Event persoonlijk welkom: "Welkom in het hart van de stadscampus!". Ook ICT_studenten waren erbij! Binnenkort wordt ook de daadwerkelijke naam van de campus gelanceerd. 

Deventer Informatiestad
In Deventer is er vraag naar meer dan 2000 ICT-talenten. Deventer Informatiestad is een samenwerking van onderwijs, overheid en ondernemers die zich inzetten om dat talent aan te trekken en te ontwikkelen. Deventer heeft de ambitie om de ICT stad van het Oosten te worden en maakt dus mooie stappen in die richting. Ellen Marks (lid college van bestuur) zette vanuit Aventus ook haar handtekening onder een intentieverklaring om gezamenlijk Deventer Informatiestad vorm te geven.

Vanuit onze opleidingen ICT, Human Technology en Software Developer zijn collega's van Aventus uiteraard betrokken bij de initiatieven. Meer nieuws volgt!