Aventus en RSG NOV verbinden zich in samenwerking met de gemeente Epe

Een doorlopende technische leerlijn van VMBO naar MBO op niveau 2 in Epe

Tijdens het Cleantech Tomorrow congres vond de officiële ondertekening van het convenant plaats tussen Aventus, RSG NOV en de gemeente Epe.

Waar staat deze samenwerking voor?
Deze samenwerking is nodig om de vraagstukken van morgen op te lossen. Het doel is om de studenten beter klaar te stomen voor de toekomst met vooral aandacht voor de 21ste eeuw vaardigheden.  Een brede technologische opleiding waarbij de studenten hun talenten leren ontwikkelen op het gebied van duurzame innovatieve technologie.

Voor wie?
Deze samenwerking is gericht op het neerzetten van een brede technologische opleiding op niveau 2 voor de  basis-en kaderleerlingen voor het schooljaar 2019-2020 in de gemeente Epe. In eerste instantie zal dit als project/pilot worden opgezet.

Meer instroom in de technische beroepsopleidingen
Met deze samenwerking spelen de partijen beter in op de toenemende vraag uit de markt naar breed opgeleid technisch personeel.

Hiermee zijn we eveneens in staat om met elkaar het onderwijs te flexibiliseren, zodat de leerling gelijkmatiger in een beroepsopleiding glijdt die het beste bij hem of haar past.

Partnerschap door regionale verbinding
RSG NOV is een actief lid van de stedendriehoek en kiest nadrukkelijk voor de samenwerking met Aventus in Apeldoorn.

De reden waarom Epe verbonden is aan Apeldoorn is deels van historische aard en deels omdat de gemeente Epe een nauwe samenwerking heeft met de gemeente Apeldoorn en zicht actief richt op de Stedendriehoek.