Aventus in de prijzen tijdens NK Skills Heroes

Tijdens Skills Heroes The Finals, het nationaal kampioenschap voor mbo- vakwedstrijden dat van 15 t/m 17 maart in de IJsselhallen te Zwolle plaatsvond, hebben 7 van de 25 deelnemers van Aventus het podium gehaald. In totaal deden 650 studenten uit heel Nederland mee en lieten zich van hun beste kant zien tijdens de nationale vakwedstrijden. Aan het eind van het toernooi stond de teller op 4x Goud, 1x Zilver, 2x Brons voor de Aventus-studenten. Het aanstormend vaktalent uit regio Stedendriehoek liet zien dat het beroepsonderwijs hier een hoog niveau heeft.

 
Aventus goes to Boedapest tijdens het EK 2018

Trotse docenten en ouders stonden tijdens de prijsuitreiking de winnaars aan te moedigen.  Met een gouden plak gingen Laureen Holthuis (Verzorgende IG), Arthur de Bruin en Stefan de Roo (Mechatronicus) en Dinand Hekman (monteur mobiele werktuigen) naar huis. De zilveren plak was voor Sybrant Tilma (Evenementenorganisatie). Tot slot kwamen Rob Ottink (Autotechnicus) en Sander Kostelijk (Elektrotechnicus gebouwen) op het podium voor een bronzen plak. De winnaars kunnen zich vervolgens plaatsen voor de Euroskills in Boedapest. Binnenkort maakt de organisatie bekend wie Nederland daar mag vertegenwoordigen. ‘Er gaat misschien wel een droom in vervulling’, aldus Dinand, ‘ik had veel geoefend van te voren en was heel erg gefocust tijdens de wedstrijden. Ik wilde hoog eindigen, omdat ik heel graag naar Boedapest wil. Nu heb ik goud en de kans dat ik door mag is heel groot. Superspannend!’
 
Boost voor mbo
‘De studenten worden door het competitie-element flink uitgedaagd. Ze zijn superfanatiek en enthousiast om mee te doen. En ze leren ongemerkt heel veel. Want onder tijdsdruk moeten ze  moeilijke vakopdrachten gewoon goed uitvoeren’, zegt Skills coördinator Mariëtte Hasselman. ‘Ik hoop dat volgend schooljaar weer meer opleidingen de vakwedstrijden in het lesprogramma gaan inbouwen en dat we met een nog groter team naar Skills The Finals kunnen gaan. Deelnemen aan vakwedstrijden geeft een enorme boost aan het mbo. Dat is alleen maar positief."

Trefwoorden: