Alsnog Havo diploma voor Lisanne van der Wegen

Lisanne: kleine groepen en veel begeleiding bij Aventus Lyceum
Lisanne van der Wegen slaagde, na een zware persoonlijke periode, voor de havo via Aventus Lyceum. “Ik vond het jammer om alle vakken nogmaals fulltime te moeten herhalen en koos daarom voor Aventus Lyceum.”

Lisanne had een zwaar eindexamenjaar. Haar vader bleek ongeneeslijk ziek en zowel de zorg voor hem als de emoties die hierbij komen kijken vielen haar zwaar. Op school kreeg ze geen enkele begeleiding en ze zakte voor haar havo eindexamen. Lisanne: “Ik was vastbesloten mijn diploma alsnog te halen, maar vond het naast mijn thuissituatie te zwaar om alle vakken nog eens fulltime over te doen. Daarom heb ik besloten naar de VAVO te gaan. Hier kun je certificaten halen voor specifieke vakken. Ik koos voor Aventus omdat het dichtbij huis is en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.”
 

Kleine groepen en goede begeleiding
Het bleek een goede keuze voor Lisanne. “Het sprak me erg aan dat de groepen kleiner zijn dan in het regulier onderwijs. En doordat ik slechts een beperkt aantal vakken hoefde te volgen, had ik meer tijd voor thuis.” Frans werd haar lievelingsvak. Lisanne: “Ik was er goed in en had een goede band met mijn docente. Zij heeft me goed begeleid en door de moeilijke tijd heen getrokken. De docenten zijn deskundig en open, dat vond ik heel prettig.” Ze raadt het Aventus Lyceum absoluut aan. “Ik heb er een goede tijd gehad en de begeleiding was super.”

Toekomstdromen  
Na het verlies van haar vader en de nodige tegenslagen koos Lisanne voor de opleiding Manager horeca ondernemer (mbo4) en rondde deze met succes af. Ze is momenteel werkzaam bij de Belastingdienst, maar hoopt op een carrière als succesvol hotelmanager.