3FM Live bij Aventus

Vrijdagmiddag 8 december jl. stonden wel 700 studenten en medewerkers in de Hi-street van de LvM te wachten op 3FM Live voor Serious Request.  Hun geduld werd best wel op de proef gesteld, want DJ Kevin stond in de file vanwege sneeuw, maar uiteindelijk barstte het feestje los met Akwasi die de rol van DJ Kevin overnam. Het werd een voorproefje van wat over 2 weken op het Marktplein in Apeldoorn gaat gebeuren. 3FM zond live uit vanuit de school en reikte 3FM Awards uit onder de acties van Aventus-studenten voor Serious Request. Het werd een topfeest met tot slot een optreden van Akwasi en zijn rapformatie Zwart Licht als tof hoogtepunt.

De Serious Request-koorts binnen de school begint al groots te worden, ruim 1000 studenten hebben gastlessen van het Rode Kruis gevolgd en velen van hen zijn nu druk bezig om geld in te zamelen voor de stille ramp van dit jaar. Op de speciale KomInActie-pagina voor Aventus staan nu al 24 acties aangemeld!

 

3FM Awards

Tussen de optredens door waren er natuurlijk ook de 3FM Awards. Er waren drie verschillende categorieën en vele genomineerden, die in spanning afwachtten of ze hadden gewonnen. De winnaars van de categorie Doelbewust waren superblij met hun award. Het was ook een betekenisvolle prijs voor hen. De NT2 cursisten hebben namelijk een boekje gemaakt over hun ervaringen als vluchtelingen en hoe het is om je familie te missen. “Ik ben trots op alle cursisten, dat ze dit boekje hebben neergezet in zo’n korte tijd,” aldus Heleen Schmeinck, docent inburgering. De Out-of-the-box-award ging naar ‘Drone vliegen in de school’ bedacht door ICT-studenten. Tot slot ging de Aanmoedingsaward naar de 1e jaars-studenten van Recreatie die wel 20 verschillende acties met elkaar hebben bedacht. 

Aventus steunt 3FM Serious Request

De komende weken kunnen we allemaal nog volop de acties van onze studenten ondersteunen. Maak hun opbrengst groter! Koop handgedraaide houten kandelaars van studenten Hout & Meubel of laat je verwennen in de kapsalon (Deventer en Apeldoorn) of schoonheidssalon. Laat ICT-studenten jouw software-problemen op lossen, kom vliegen met een drone in de school. Lekkere chocolademelk staat klaar in de brasserie. Laat je kleding repareren in het modeatelier van de locatie Zutphen. Kortom, in de week van het Glazen Huis bruist het van SR-acties door studenten van de school. Elke euro telt en help hen mee voor het goede doel, zodat het Rode Kruis heel veel families weer bij elkaar kan brengen.