20 Zweedse autotechniek docenten op bezoek.

De grens over.
Omdat de arbeidsmarkt meer en meer internationaal wordt en de grenzen vervagen binnen Europa, vinden er regelmatig uitwisselingen plaats tussen docenten en studenten van verschillende Europese landen.

Studenten krijgen regelmatig de gelegenheid een stage in het buitenland te volgen, internationale bedrijven te bezoeken of in contact te komen met buitenlandse studenten via internationale projecten.

Zweedse docenten bij Aventus

Docenten uit Zweden.
Begin november heeft Aventus een groep van 20 Zweedse docenten Autotechniek ontvangen. Het programma stond vooral in het teken van kennisdeling en samenwerking. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in het onderwijssysteem, wat kunnen we van elkaar leren en hoe kunnen we over grenzen heen met elkaar samenwerken? De docenten hebben een bezoek gebracht aan het landelijke examencentrum voor autotechniek. Ook gingen de deelnemers op excursie naar  een innoverend autobedrijf  uit de regio Stedendriehoek. Aventus werkt intensief samen met dit bedrijf voor de opleiding in Apeldoorn.

Het was een mooie ervaring en onze gasten waren zeer onder de indruk van onze school en de studiefaciliteiten die wij onze studenten bieden.