Nederlands als tweede taal

Een belangrijk onderdeel van het inburgeringstraject is het leren van de Nederlandse taal. Hierdoor heeft u meer kans op werk en kunt u een bestaan opbouwen in Nederland. Aventus begeleidt u graag bij het aanleren van de Nederlandse taal en het halen van uw inburgerings- of Staatsexamen.

Bij Aventus legt u de basis voor een nieuw leven in Nederland. We leren u de Nederlandse taal, helpen u bij uw inburgering en verkennen, samen met u, uw kansen op de arbeidsmarkt. Wat vindt u leuk en waar bent u goed in? We richten een uniek individueel onderwijstraject voor u in en bieden u een veilige plek om te leren.

Leren op uw eigen niveau
De cursus begint met een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar alvast een beetje kennen. Op basis van uw achtergrond en eventueel uw diploma’s wordt uw taalniveau ingeschat. We bespreken uw leerdoelen en maken vervolgens een lesprogramma op maat. U wordt ingedeeld in een klas die goed aansluit bij uw niveau, zodat de docenten u alle aandacht kunnen geven die u nodig heeft.

Begeleiding
De intaker is tijdens uw studieperiode ook uw begeleider. Hij of zij zorgt ervoor dat u goed op schema blijft en begeleidt u waar nodig bij het halen van uw doelen. Waar nodig stelt hij of zij het leertraject bij.

Kwaliteit
Onze docenten zijn gekwalificeerde NT2-docenten. Zij zijn speciaal opgeleid voor het lesgeven aan  volwassenen en hebben ruime ervaring. Ze stimuleren u om het beste in uzelf naar boven te halen en zijn er ook voor u als het even tegenzit. U werkt met de nieuwste lesmethoden in een moderne leeromgeving. Onze cursisten zijn erg tevreden over de cursussen en geven Aventus een 8+ in het kwaliteitsonderzoek van Blik op Werk. Ze zijn met name tevreden over de docenten, de begeleiding, de geleerde stof en het oefenen met examenmateriaal. Studenten voelen zich veilig binnen onze school.

Meer kans op werk
Als u de Nederlandse taal goed beheerst, vergroot u  uw kansen op het vinden van een baan. Zeker als u, na het inburgeringstraject, ook een vervolgopleiding kiest. Aventus biedt veel verschillende mbo-opleidingen aan in diverse sectoren, zoals techniek en zorg. Zo zorgt u voor een goede, nieuwe start.

Algemene informatie

Locaties

Onze cursussen worden gegeven in Apeldoorn en Deventer. Deze locaties liggen dichtbij het NS-station en zijn dus gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lestijden

Er zijn verschillende mogelijkheden: een groepscursus  of een individuele cursus, overdag of ‘s avonds. Tijdens de intake worden de mogelijkheden met u besproken.

Startdatum

U kunt in de meeste gevallen direct beginnen.

Kosten

In sommige gevallen betaalt de gemeente uw opleiding. Voor inburgeringstrajecten kunt u een lening afsluiten. Wij ondersteunen u bij de aanvraag voor een lening. Voor individuele trajecten hanteren we een cursusprijs afgestemd op het aantal lesuren per week en de duur van uw leertraject.

Meer weten of direct starten?