Nederlands als tweede taal

If you would like to read this information in English, please use this link.

De basis van het inburgeringstraject is het leren van de Nederlandse taal. Hierdoor heeft u meer kans op werk en kunt u een bestaan opbouwen in Nederland. Aventus begeleidt u graag bij het aanleren van de Nederlandse taal en het halen van uw inburgerings- of Staatsexamen.

Bij Aventus legt u de basis voor een nieuw leven in Nederland. We helpen u (de basis van) de Nederlandse taal te leren, helpen u bij uw inburgering en verkennen, samen met u, uw kansen op de arbeidsmarkt. Wat vindt u leuk en waar bent u goed in? We richten een uniek individueel onderwijstraject voor u in en bieden u een veilige plek om te leren.

Nederlandse taal leren op uw eigen niveau

De cursus begint met een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar alvast een beetje kennen. Op basis van uw achtergrond en eventueel uw diploma’s wordt uw taalniveau ingeschat. We bespreken uw leerdoelen en maken vervolgens een lesprogramma op maat. U wordt ingedeeld in een klas die goed aansluit bij uw niveau, zodat de docenten u alle aandacht kunnen geven die u nodig heeft. Onze lesprogramma’s zijn gericht op zowel basis Nederlands leren als gevorderd in de Nederlandse taal.

Begeleiding tijdens de opleiding

De intaker is tijdens uw studieperiode ook uw begeleider. Hij of zij zorgt ervoor dat u goed op schema blijft en begeleidt u waar nodig bij het halen van uw doelen. Waar nodig stelt hij of zij het leertraject bij.

Kwaliteit van de opleiding Nederlands als tweede taal

Onze docenten zijn gekwalificeerde NT2-docenten. Zij zijn speciaal opgeleid voor het lesgeven aan  volwassenen en hebben ruime ervaring. Ze stimuleren u om het beste in uzelf naar boven te halen en zijn er ook voor u als het even tegenzit. U werkt met de nieuwste lesmethoden in een moderne leeromgeving. Onze cursisten zijn erg tevreden over de cursussen en geven Aventus een 8+ in het kwaliteitsonderzoek van Blik op Werk. Ze zijn met name tevreden over de docenten, de begeleiding, de geleerde stof en het oefenen met examenmateriaal. Studenten voelen zich veilig binnen onze school.

Meer kans op werk met basis Nederlands taal

Het is belangrijk om de basis van de Nederlandse taal goed onder de knie te hebben. Wanneer u de Nederlandse taal goed beheerst, vergroot u  uw kansen op het vinden van een baan. Zeker als u, na het inburgeringstraject, ook een vervolgopleiding kiest. Aventus biedt veel verschillende mbo-opleidingen aan in diverse sectoren, zoals techniek en zorg. Zo zorgt u voor een goede, nieuwe start.

Algemene informatie opleiding Nederlands als tweede taal

Locaties

Onze cursussen worden gegeven in Apeldoorn en Deventer. Deze locaties liggen dichtbij het NS-station en zijn dus gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lestijden

Er zijn verschillende mogelijkheden: een groepscursus  of een individuele cursus, overdag of ‘s avonds. Tijdens de intake worden de mogelijkheden met u besproken.

Startdatum

U kunt in de meeste gevallen direct beginnen.

Kosten

In sommige gevallen betaalt de gemeente uw opleiding Nederlands als tweede taal. Voor inburgeringstrajecten kunt u een lening afsluiten. Wij ondersteunen u bij de aanvraag voor een lening. Voor individuele trajecten hanteren we een cursusprijs afgestemd op het aantal lesuren per week en de duur van uw leertraject. Het uurtarief is 8 euro.

Meer weten of direct starten?

basis Nederlands leren
Nederlands als tweede taal