Musschenbroekstraat - Apeldoorn

Musschenbroekstraat 20, 7316 JD Apeldoorn
Postbus 387, 7300 AJ 
088 – 2836887

Voor de navigatie kun je het beste Musschenbroekstraat 11 aanhouden. De school ligt naast het Hoornbeeckcollege.

Opleidingsrichtingen:

  • Economie & Administratie
  • Orde & Veiligheid
  • Sport & Bewegen

De Musschenbroekstraat 20 is een kleinschalige locatie van Aventus, dichtbij de noordelijke rondweg van Apeldoorn.

Deze locatie heeft twee gloednieuwe sportzalen. Dit geeft veel mogelijkheden voor binnen- en buitensporten in en rondom het schoolgebouw. Heel efficiënt voor de studenten van de opleidingen Sport & Bewegen en Orde & Veiligheid, want zij zullen minder hoeven te reizen binnen Apeldoorn voor de verschillende sport- en theorielessen.

De locatie is goed bereikbaar door een intensieve busverbinding tussen NS en het schoolgebouw.

Aventus locatie Boerhavestraat, Apeldoorn

Volgende stap: zilveren kantineschaal locatie Musschenbroekstraat

Aventus vindt gezondheid van onze studenten en medewerkers belangrijk. Al eerder behaalde de organisatie op de Middelweg het gezonde schoolvignet op het thema voeding. Maar de ambitie gaat verder.

Met ingang van het schooljaar 2018/2019 streeft Aventus er naar om op de locatie Musschenbroekstraat de zilveren kantineschaal in de wacht te slepen. Hiermee wil de organisatie voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum waarbij er aandacht is voor de presentatie van de betere keuzes (60% bestaat uit betere keuzes) en het aanbod van groente en fruit. Ieder jaar wordt het aanbod in de kantine in kaart gebracht met de Kantinescan en wordt de uitkomst gerapporteerd aan de directie.
Daarnaast stimuleert Aventus het drinken van water. De cateraar stelt dit voor de gebruikers gratis beschikbaar. Zodra het behalen van de schaal een feit is, onderzoekt Aventus de mogelijkheden om voeding structureel onderdeel te laten uitmaken van het onderwijsprogramma van alle opleidingen op die locatie. Hoe mooi zou het zijn dat ook hier het vignet Gezonde School op de gevel hangt, zodat iedereen kan zien dat Aventus gezondheid belangrijk vindt.