"Het maken van een keuze, zeker op jonge leeftijd is verschrikkelijk moeilijk."

Karlijn geeft les aan de Entree Schakel Klas binnen het profiel Assistent Haarstylist. Daarnaast is ze mega creatief en heeft ze een eigen vlogreeks, genaamd ‘Omarm Me’!

Docentenchat Karlijn

Welke student zal je altijd bijblijven en waarom?
“Als ik kijk naar mijn oude studenten dan springt Slava Abdo er uit. Ik ken haar vanuit de tijd dat ze op het ISK (school voor anderstaligen) zat. Ze kwam binnen als een heel onzekere maar nieuwsgierige leerling. Gevlucht uit Syrië met haar familie, vervolgens jarenlang in een kledingfabriek in Turkije moeten werken om daarna voor het éérst in haar leven naar een school te gaan. Ze was inmiddels al 16 jaar. Een paar jaar later werd ze opnieuw mijn studente maar nu bij Aventus. Slava was altijd geïnteresseerd, vriendelijk en behulpzaam! Ze kwam ‘s ochtends altijd als eerste student het lokaal binnen huppelen en vertrok als laatste.”

Wat doet ze nu?
“Inmiddels heeft Slava zich ontpopt tot een zelfverzekerde, prachtige jonge vrouw met een rijk sociaal leven, die doelgericht haar grote droom nastreeft, politieagente worden. Ze is via Entree niveau 1 vorig jaar doorgestroomd naar Dienstverlening niveau 2. Ze weet welke route ze nog moet doorlopen, is daar vrolijk onder en geniet van haar leven hier. Ik bewonder haar enorm.”

Heb je tips voor leerlingen van het vmbo om tot de juiste studiekeuze te komen?
“Het maken van een keuze, zeker op jonge leeftijd is verschrikkelijk moeilijk. Probeer je maar eens te focussen met alles wat er om ons heen gebeurt. Weet vooral dat je alles mag en kunt proberen, wees niet bang om een verkeerde keuze te maken. Je kunt altijd weer een andere keuze maken. Het leven is schakelen wanneer nodig, dat geldt voor ons allemaal.”