FAQ Aanmelden

Lukt het je niet om je aan te melden voor een Aventus opleiding? No worries, we’ve got your back! Hieronder vind je de meest gestelde vragen én antwoorden. Check dus snel of jouw vraag ertussen staat! En kom je er nog steeds niet uit, neem dan contact op met de klantenservice.

Veelgestelde vragen

Ik ben al student bij Aventus en wil me aanmelden voor een nieuwe/andere opleiding. Kan ik me dan met mijn studenten inloggegevens voor het Aventus portaal aanmelden?

Nee, je hebt een andere gebruikersnaam en wachtwoord nodig dan je studenten inloggegevens. Namelijk de gebruikersnaam en wachtwoord die je ooit hebt gebruikt toen je je voor het eerst aanmeldde voor een opleiding bij Aventus. Weet je dit niet meer? Heel logisch! Klik dan op de optie: wachtwoord vergeten in de aanmeldmodule. Deze optie vind je op het inlogscherm, direct nadat je op de oranje button ‘aanmelden’ hebt geklikt. Hier hoef je alleen je achternaam, geboortedatum en privé mailadres in te vullen. Het veld gebruikersnaam mag je leeg laten. Je krijgt dan een e-mail waarmee je je wachtwoord kunt resetten. Houd je spambox wel in de gaten. Het kan namelijk zijn dat de mail hier in terecht komt.

Ik weet mijn gebruikersnaam/wachtwoord voor het aanmelden niet / mijn inloggegevens werken niet.

Als je al als student bij Aventus ingeschreven staat of hebt gestaan, dan heb je de inloggegevens nodig van je allereerste aanmelding. Als je dit niet meer weet, kun je klikken op de optie: wachtwoord vergeten. Deze vind je op het inlogscherm nadat je op de oranje button ‘aanmelden’ hebt geklikt. Hier hoef je alleen je achternaam, geboortedatum en privé mailadres in te vullen. Het veld gebruikersnaam mag je leeg laten. Je krijgt dan een e-mail waarmee je je wachtwoord kunt resetten.  Houd je spam box wel in de gaten. Het kan namelijk zijn dat de mail hier in terecht komt.

Mijn BSN is al bekend, wat moet ik doen?

Als in de module wordt aangegeven dat je BSN al bij ons bekend is, dan kan het zijn dat je je eerder ergens voor hebt aangemeld. Denk hierbij aan een opleiding of meeloopdag. Je kan hiervoor het beste klikken op: wachtwoord vergeten. Deze optie vind je op het inlogscherm nadat je op de oranje button ‘aanmelden’ hebt geklikt. Hier hoef je alleen je achternaam, geboortedatum en privé mailadres in te vullen. Het veld gebruikersnaam mag je leeg laten. Je krijgt dan een e-mail waarmee je je wachtwoord kunt resetten. Houd je spam box wel in de gaten. Het kan namelijk zijn dat de mail hier in terecht komt.

Ik ben al eerder student geweest, maar gebruik niet meer hetzelfde privé-mailadres. Wat kan ik doen?

Neem contact op met de klantenservice via nummer: 0800 444 5555. De klantenservice past jouw mailadres dan aan of geeft dit door aan de desbetreffende collega’s. Zo kun je je alsnog snel aanmelden bij de (vervolg)opleiding van jouw keuze.

Ik blijf de volgende melding krijgen: ‘Er is een fout opgetreden, blijft dit zich voordoen neem dan contact op met de klantenservice.’

Neem contact op met de klantenservice op nummer: 0800 444 5555. Wij kijken samen met jou of we de reden van de foutmelding kunnen achterhalen. Lukt dit niet, dan maken we een melding voor de ICT afdeling zodat ze de melding kunnen oplossen en jouw aanmelding kunnen verwerken.

Heb je een andere foutmelding of vraag?

Neem contact op met de klantenservice op nummer: 0800 444 5555. Wij kijken of we de foutmelding gelijk voor je op kunnen lossen of zetten deze door naar de ICT-afdeling. Ook als je andere vragen hebt dan helpen we je graag!