“Werken bij twee topopleidingen maakt trots”

Tasha Anastasiadi, docent Engels

Zo’n zes jaar werkt docent Engels Tasha Anastasiadi voor Aventus, op twee locaties. “Afwisselend”, vindt zij. “Zo heb ik een helikopterblik ontwikkeld en leer van beide onderwijsteams veel.”

Docent Engels Tasha Anastasiadi
“We werken echt samen. Je staat er bij Aventus als individuele docent niet alleen voor: we delen in ons team waar we tegenaan lopen en steunen elkaar.”

Na een periode van invallen in verschillende onderwijsteams werkt Tasha nu alweer een tijd voor de sector Techniek. Ze geeft les in Apeldoorn en in Deventer, aan studenten van de laboratoriumopleidingen. Juist die combinatie vindt ze prettig. “Extra leuk dat ik bij twee topopleidingen werk. Dat maakt wel trots.”

Tasha voelt zich helemaal op haar plek bij Aventus. “Dat je iets kunt betekenen voor jongeren en studenten iets kunt leren is geweldig. Dat moment dat je merkt: ze snappen het! Dan is mijn dag geslaagd. Ik voel echt een band met mijn studenten. Je geeft niet alleen les maar kunt door het persoonlijk contact méér voor ze betekenen in hun groeiproces.”

Naast die voldoening, is Techniek een fijne sector en heeft Tasha fijne collega’s. “We werken echt samen. Je staat er bij Aventus als individuele docent niet alleen voor: we delen in ons team waar we tegenaan lopen en steunen elkaar.” Dat Aventus het onderwijs in kleinschaligere ‘scholen’ aanbiedt, vindt Tasha een goede zaak. “Als School voor Engineering en als Laboratoriumschool sluiten wij goed aan bij de branches in de praktijk en het is voor studenten prettig.”

Wie in het onderwijs werkt moet wel tegen verandering kunnen, merkt Tasha. “Flexibel moet je zijn. Zo is Engels officieel examenvak geworden en dat bracht de nodige wijzigingen met zich mee. Dat moet je leuk vinden.”