“Bij Aventus is ruimte om jezelf te ontwikkelen”

Nellemieke van Haarlem, loopbaanadviseur

Een open sollicitatie was in 2001 genoeg toen Nellemieke van Haarlem in de regio kwam wonen. Ze werd docent Nederlands als tweede taal en stond meteen met veel plezier voor de klas. Inmiddels is zij loopbaanadviseur en ondersteunt studenten bij het maken van de juiste beroepskeuze.

Loopbaanadviseur Nellemieke van Haarlem
“Ik voel me thuis bij Aventus. Ik heb nog nooit zo lang ergens gewerkt als hier.”

Testen, adviesgesprekken en trainingen: Nellemieke biedt studenten een rijk aanbod om te ontdekken welke studie- en beroepskeuze het beste bij ze past. “We proberen ze meer zelfinzicht te geven zodat studenten voor zichzelf de juiste keuzes kunnen maken en positieve vervolgstappen zetten.”

Van docent Nederlands voor inburgeraars tot loopbaanadviseur: een hele ontwikkeling. “Klopt. Ik heb het altijd leuk gevonden om mijzelf te blijven ontwikkelen”, vertelt Nellemieke. Toen er door minder instroom van nieuwkomers ook minder werk kwam voor Nellemieke, ging ze op zoek naar nieuwe uitdagingen. “Je kunt hier het heft in handen nemen: bij Aventus is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Die ondernemende houding heb je ook wel nodig, want het komt niet naar je toe. Ik heb geleerd om zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden.”

Nellemieke volgde de afgelopen jaren een aantal opleidingen, trainingen en cursussen: van projectmanagement tot neuro-linguïstisch programmeren. “Op dit moment volg ik het trainingsprogramma Servant Leadership, om mijn eigen persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen.”

Van de jaarlijkse gezamenlijke scholingsdag Aventus Leert krijgt Nellemieke energie. “Ik vind het inspirerend. Sowieso is het goed dat er steeds meer medewerkersbijeenkomsten zijn waar we betrokken worden bij onze missie, waarden en koers. Ik voel me thuis bij Aventus. Ik heb nog nooit zo lang ergens gewerkt als hier.”