Hoe help ik mijn leerlingen bij het maken van een keuze?

Wilt u als decaan uw leerlingen en hun ouders/verzorgers goed voorlichten over de mogelijkheden voor een vervolgstudie in het beroepsonderwijs? Bij Aventus in Apeldoorn, Deventer en Zutphen helpen we u hier graag mee!

Om snel een compleet beeld te krijgen van ons totale aanbod van mbo-opleidingen publiceren wij hier regelmatig een handig actueel overzicht. In dit opleidingenoverzicht vind u al onze opleidingen die wij aanbieden met daarachter het niveau en bij welke locatie de opleiding te volgen is.

Overzicht alle opleidingen schooljaar 2019-2020

Voor het aanvragen van ons Aventus magazine kunt u terecht bij het Service- & Informatiepunt: T: 0800 - 444 55 55 of per mail: info@aventus.nl.

Wij verzorgen diverse voorlichtingsmomenten door het jaar heen.
- open dagen (november en januari)
- infoavonden (maart en juni)
- diverse voorlichtingen en beroepenmarkten bij vo-scholen binnen de Stedendriehoek
- gastlessen en andere activiteiten op uw school
- NXTLVL in Apeldoorn (november)
- Opzicht (februari, maart en april)
- Meeloopdagen
- Algemene ouderavond op Aventus
- Algemene mbo presentatie op uw school
- Rondleidingen door onze Aventus gebouwen

 

Persoonlijke voorlichting aanvragen

Mail uw aanvraag voor gastlessen, klassenvoorlichting of deelname aan uw informatie- of beroepenmarkt naar voorlichting@aventus.nl.

Informatie over beroepen, branches, doorstroommogelijkheden en meer – dat vinden uw leerlingen (en ouders) bij bovenstaande voorlichtingsvormen. Ook ontdekken ze zo wat we van ze verwachten tijdens een opleiding; zoals studiecapaciteiten, beroepshouding en de manier van leren. En wat uw leerlingen van óns mogen verwachten. Wij helpen de studenten om bewust en gemotiveerd te kiezen voor hun mbo-opleiding en de branche waarin zij willen werken. Hebben (sommige van) uw leerlingen meer hulp nodig bij een beroepskeuze? Vraag ons Loopbaanexpertisecentrum.

Meer weten?

Bel of mail het Service- en Informatiepunt via telefoon 0800 - 444 55 55 of info@aventus.nl