Farid Tabarki: Achtergrond

Farid Tabarki is de founding director van Studio Zeitgeist. Hij doet sinds 2000 onderzoek naar de (Europese) tijdgeest. Onderwerpen waar hij met zijn studio onderzoek naar doet en vele lezingen over geeft zijn onder meer: radicale decentralisatie, radicale transparantie en de opkomst van de vloeibare samenleving, economie en organisaties. Opgedane inzichten worden door de studio verwerkt tot concrete adviezen en projecten waar veel (internationaal opererende) organisaties hun voordeel mee doen.

​Farid heeft een wekelijkse column in Het Financieele Dag- blad. In 2012 is hij uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 2012–2013. Hij presenteerde de tv-programma’s mtv Coolpolitics en Durf te denken: Van Socrates tot Sartre en is veelgevraagd keynote speaker, dagvoorzitter en gespreksleider. Volgens de Volkskrant is Farid een van de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders en een van de slechts drie dertigers op de lijst. Hij is onder andere vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van Het Nieuwe Instituut – architectuur, design, e-cultuur – en lid van het curatorium van De Baak. Ook was hij lid van Platform Onderwijs2032. Farid is ten slotte van plan alle landen in de wereld te bezoeken. Hij heeft er inmiddels 135 bezocht, dus met nog 63 te gaan is hij al op meer dan twee derde.

Begin maart kwam Farid zijn boek ‘Het einde van het midden is de opkomst van de vloeibare samenleving - Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’.