Subsidies en financiële voordelen

Er zijn diverse mogelijkheden om de scholing voor uw personeel te financieren. Zij breiden hun kennis uit en passen dit toe binnen uw organisatie. En voor u zijn de kosten laag. Een win-win-situatie!

Financiele regelingen / fondsen en subsidies

Scholingsvoucher t.w.v. € 2.500,-

Bekostig een opleiding voor uw medewekers met de scholingsvoucher ter waarde van € 2.500,- per medewerker. Heeft u medewerkers in dienst waarbij de toekomst van het beroep onder druk staat en zijn deze medewerkers bereid om zich om-, of bij-, te scholen naar een kansberoep. Dan heeft het UWV een subsidieregeling in het leven geroepen ter waarde van € 2.500,-. De medewerker moet deze voucher zelf aanvragen bij het UWV. Kijk voor meer informatie/voorwaarden op: http://www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen/

Belastingvoordeel: € 2.700,- aftrek bij een leesbaan (BBL)

Biedt u een nieuwe medewerker vier dagen in de week een baan aan en gaat hij daarnaast 1 dag in de week naar school? Dan volgt hij een BBL-opleiding en heeft hij bij u een leerbaan. Ontvang dan de Subsidie Praktijkleren: een fiscale tegemoetkoming van maximaal 2.700 euro per medewerker per jaar.

Voor meer informatie neem contact op met de Belastingdienst via telefoon 0800 0543 of www.belastingdienst.nl

O&O Fonds

Werkgevers kunnen in veel gevallen een beroep doen op het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) van hun brancheorganisatie. Een O&O-fonds wordt gevuld met bijdragen uit de loonsom van aangesloten bedrijven. U kunt via uw brancheorganisatie contact opnemen met het kenniscentrum van uw sector.

Voor meer informatie kijk op de website: https://www.oof.nl/home 

Leren en Werken

Wilt u een uitgebreid overzicht van de financiële mogelijkheden die namens het platform leren en werken wordt aangeboden. Dan kunt u hier de brochure downloaden.