Zó praktisch is leren in de praktijk

In ons onderwijs staat de beroepspraktijk voorop. Want je leert sneller door te dóen en te ervaren. Tijdens de lessen en lesopdrachten krijg je daarom veel voorbeelden uit de praktijk. Zo ontdek je wat nodig is om je werk te doen en om problemen op te lossen. Aan de opdrachten werk je vaak in groepjes. Handig, want zo leer je meteen samenwerken, iets dat je bij heel veel beroepen nodig hebt.

Leerbedrijf in school

Lijkt het je nu nog eng, werken bij een echt bedrijf of echte instelling? Bij Aventus werk en leer je binnen de schoolmuren bij leerbedrijven die lijken op het bedrijf of de instelling waar je later komt te werken. Een veilige plek waar je de praktijk ontdekt. Zo vind je bij ons een keuken en een restaurant, een winkel of een kapsalon waar echte klanten komen.  Ook krijg je hier gastlessen van mensen uit de praktijk.

Welke leerbedrijven bij Aventus?

Je vindt bij Aventus wel 10 leerbedrijven. Zoals:

  • Praktijksalon voor kappers
  • Brasserie Intermezzo
  • Restaurant OpSmaak
  • Praktijkschool voor Schilderen en Stukadoren
  • Beveiliging

Op stage!

Al snel ben je toe aan een kijkje buiten de school. Tijdens je opleiding ga je minstens 20 procent van je studietijd op stage. Bij sommige opleidingen zelfs wel 40 procent. Bij veel opleidingen start je stage al in het eerste studiejaar. In het beroepsonderwijs heet die stage trouwens: beroepspraktijkvorming (bpv). Bekijk ook de mogelijkheid voor een buitenlandse stage.

Maak je keus

Weet jij al wat bij je past: een leerbedrijf of een stageplek? Lees hier meer over de leerwegen die daar bij horen: BBL of BOL. Of kies meteen de BBL- of BOL-opleiding die bij jou past, op de school waar jij ‘t maakt.

Meer over dit onderwerp

Ontdek de wereld op buitenland-stage.

Wil jij meer van de wereld ontdekken dan (Oost-)Nederland? Goed idee, want veel bedrijven werken steeds meer over de grens.