Met beroepsonderwijs op weg naar werk

Zoekt uw kind een toekomst in een beroep of vak? Dan komt hij verder met het middelbaar beroepsonderwijs, kortweg mbo. Zéker het mbo van Aventus in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Want hier vindt hij opleidingen voor heel veel richtingen en beroepen.

Veel richtingen en beroepen

Voor het beroepsonderwijs heeft uw kind bij Aventus keus uit veel richtingen. Zoals dienstverlening, zorg en welzijn. Of economie, landbouw en techniek. En de beroepen? Die verschillen enorm. Van kok tot verpleegkundige, van mediavormgever tot monteur. Wedden dat hij hier iets vindt wat bij hem past?

Leren door te dóen

Uw kind volgt hier opleidingen waarbij hij kennis krijgt die goed aansluit op de werkpraktijk. Dat maakt hem helemaal klaar voor een beroep of vak. De beste manier daarbij om te leren? Volgens ons is dat door de kennis te combineren met dóen, ervaren, meemaken. Lees meer over deze praktische aanpak op de school waar uw kind ’t maakt

Praktijk in de regio

Voor de praktijkervaring van uw kind hebben we veel contact met organisaties in de regio. Zoals bedrijven, instellingen, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Zo is uw kind straks helemaal klaar voor een baan in de buurt.

Basis in 3 delen

Voor een baan heeft uw kind het volgende nodig:

  1. vakkennis
  2. handigheid in zijn werk en alles daaromheen (vaardigheden) 
  3. flexibiliteit en de wil om in dit vak te slagen (houding/gedrag)

Voldoende bagage

Werkgevers - in welke branche dan ook - verwachten veel van hun toekomstige werknemers. Uw kind leert zich goed hierop voor te bereiden. Hiervoor leggen we de hierboven genoemde basis. Wat betreft kennis krijgt hij bij ons de theorie én leren we hem hoe hij die gebruikt. Daarnaast willen werkgevers dat hij goed samenwerkt, oog heeft voor klanten, met ideeën komt en zich snel kan aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Dit alles en meer leert hij dan ook bij ons. Zo blijft hij overeind in zijn baan en in de snel veranderende wereld. Werkgevers staan dan te springen om hem!

Meer weten?

Ontdek hoe uw kind verder komt dankzij onze visie op onderwijs