De school waar uw kind ‘t maakt

Hoe haalt uw kind het beste uit zichzelf? Op de scholen van Aventus in Apeldoorn, Deventer en Zutphen geven we het talent van uw kind alle ruimte. Zo ontdekt uw kind waar hij goed in is. Daarbij helpen we hem die kwaliteiten te laten groeien en te ontwikkelen. Zodat hij straks het verschil maakt in de wereld, de maatschappij en in zijn toekomstige werk. Daarom is Aventus de school waar uw kind ’t maakt.

Volop keus & overstapruimte

Wat kan uw kind goed? Welke richting vindt hij leuk? Ontdek het samen en kies uit onze 200 mbo-opleidingen. Start hij met een opleiding en past die achteraf toch niet helemaal bij hem? Dan stapt hij makkelijk over. En duurt het even voor de andere opleiding start? Dan helpt de In-Door-klas.

Klaar voor de toekomst

Wat wil uw kind na zijn opleiding? Een baan? Doorleren? In beide gevallen zit hij bij Aventus goed. Onze opleidingen sluiten namelijk goed aan op werken en op doorstuderen. De maatschappij verandert continu en Aventus beweegt daarin actief mee. Hiervoor werken we intensief samen met alle partners in de regio: het voortgezet onderwijs, het hbo, bedrijven, instellingen en gemeenten. 

Veilige school

Voelt uw kind zich veilig? Dan ontstaat er meer ruimte voor groei. Daarom zorgen we er bijvoorbeeld voor dat iedereen hier met respect met elkaar omgaat. Van medestudententen tot medewerkers. Ook op andere manieren houden we het veilig en schoon.

Opleidingen: klein & persoonlijk

Hoe houden we op zo’n grote school zicht op uw kind? Hiervoor werken we allereerst met verschillende, overzichtelijke vestigingen. Daarnaast is de opzet van onze opleidingen klein: uw kind vindt binnen zijn opleiding een team met docenten die hem persoonlijk kennen. Zij begeleiden hem en staan klaar als hij extra hulp nodig heeft. Uw kind is dus goed in beeld en krijgt wat hij nodig heeft.

Praktijk voorop

Leren doet uw kind het beste in de beroepspraktijk. Dus via werkgevers in de regio. Dankzij onze opleiding sluiten de kennis en vaardigheden van uw kind straks goed bij de wensen van deze werkgevers aan. Hiervoor krijgt uw kind stages, praktijklessen op school, opdrachten uit het bedrijfsleven of gastlessen door professionals uit het bedrijfsleven. 

Goed bereikbaar

Waar uw kind ook woont, hij komt makkelijk bij onze locaties. De meeste liggen namelijk meteen naast een NS-station. Ook onze andere vestigingen bereikt hij makkelijk met het openbaar vervoer. 

Na de studie

Studeert uw kind af bij Aventus? Grote kans dat hij snel een baan vindt. Dat gebeurt namelijk met de meeste oud-studenten van Aventus. Hoe dat komt? Onder meer omdat we daarbij helpen. Bijvoorbeeld met tips en sollicitatietrainingen. Studeert uw kind liever door? Ook hiervoor vindt hij alle ruimte, zowel binnen Aventus als op weg naar het hbo. 

Meer weten?

Ontdek hier hoe we uw kind helpen met ons beroepsonderwijs en persoonlijke begeleiding. En waar nodig met extra hulp.