Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen

Marketing & communication specialist iets voor jou?

Dit leer je

Tijdens je opleiding Marketing & communication specialist leer je onder meer:

  • Kijken naar wat consumenten mooie producten vinden
  • Om samen met collega’s deze producten te ontwikkelen
  • Consumenten enthousiast te maken over deze mooie nieuwe producten
  • Reclame maken en hoe je deze producten verkoopt
  • Social media professional te worden
  • Hoe je een eigen marketing en communicatie bedrijf start
  • Hoe het is om websites te bouwen en te onderhouden
  • Het organiseren van evenementen met een marketing doel (bijvoorbeeld bij product introducties)

Daarnaast krijg je ook: Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap zoals bij alle mbo-opleidingen.

Stage lopen

De opleiding Marketing & communication specialist

Brede basisperiode

Deze opleiding kent een brede basisperiode van een half jaar met daarbinnen dezelfde modules voor de opleidingen Commercieel, Retail en Zakelijke Dienstverlening. Daarnaast heb je in deze periode, als je dat wil, nog de mogelijkheid om te oriënteren op een andere opleiding binnen deze richtingen. Je kan dan eventueel na deze basisperiode goed overstappen naar een andere opleiding binnen Commercieel, Retail en Zakelijke Dienstverlening.

Ook mogelijk op niveau 3

Niveau 4 te zwaar? Het is ook mogelijk om tijdens de opleiding over te stappen naar niveau 3. Je krijgt dan een programma op maat waarvoor je minder examens hoeft te doen. Je kan hierdoor sneller klaar zijn met de opleiding of de opleiding wordt hierdoor iets makkelijker. Heb je hier interesse in? Geef dit dan tijdens de opleiding aan bij je slb'er.

Jouw opleiding versnellen?

Heb jij al een diploma op niveau 3, een havo-diploma of onderscheid jij je positief op een andere manier? Dan kun jij de opleiding misschien versneld afronden!

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding (online) Marketing en Communicatie specialist met één van deze bewijzen:

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Mavo-diploma
  • Diploma mbo niveau 2

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.

Studie-inhoud

Hoe ziet jouw opleiding eruit?

Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en één of meerdere keuzedelen en wordt in modules aangeboden. In de loop van je studiejaren krijg je steeds meer de mogelijkheid om keuzes te maken die passen bij jouw ontwikkeling. Hierin word je intensief begeleid door een studieloopbaanbegeleider.

Elke opleiding kent naast beroepsspecifieke onderdelen ook generieke onderdelen. Generiek betekent dat deze vakken door alle studenten van het mbo gevolgd moeten worden. De generieke vakken zijn:

  • Nederlands
  • Rekenen
  • Engels (alleen voor niveau 4)
  • Loopbaan en Burgerschap

Kerntaken en werkprocessen

Je wordt opgeleid voor een beroep. Bij elk beroep horen werkzaamheden die door veel mensen met dit beroep worden uitgevoerd en steeds weer terugkomen. Deze veel voorkomende werkzaamheden worden kerntaken genoemd.

  • Basisdeel Kerntaak: voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
  • Profieldeel Kerntaak: verzorgt Marketing en Communicatietrajecten
Keuzedelen

Wat zijn keuzedelen? 

Je volgt in je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen. En dat is leuk! Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en toekomstdromen. Keuzedelen helpen je om je te specialiseren in een beroep of om je voor te bereiden op een volgende opleiding. Keuzedelen die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan.  

Welke keuzedelen biedt mijn opleiding aan? 

In het gemeenschappelijke, eerste leerjaar heb je keuze uit verschillende keuzedelen. Voorbeelden van aangeboden keuzedelen zijn: Inspelen op innovatie, Internationale oriëntatie, Blijvend fit, Veilig en gezond werken, Werken in het buitenland , Duurzaamheid in bedrijf, Online marketing,  Voorbereiding HBO, Vliegen met een drone, maar bijvoorbeeld ook Trainer/coach voetbal (keuzedelen kunnen per jaar anders zijn!).

Keuzedeel: Voorbereiding HBO

Hier word je voorbereid op een goede doorstroom naar het HBO. In het examenjaar krijg je de kans om een first year experience op het HBO te beleven. Daarbij krijg je les van HBO docenten en kom je in contact met HBO studenten. Zo werk je aan een succesvolle overstap naar het HBO onderwijs.

Keuzedeel: Online Marketing

Altijd al eens willen weten hoe je een social media campagne op Instagram moet opzetten? Of hoe je met je bedrijf goed scoort binnen de zoekresultaten van Google? Wil jij alles te weten te komen over begrippen als SEO, SEA en Big Data? Het keuzedeel Online Marketing leert je tips en trucs.

Afstudeerrichtingen

Je wordt in deze opleiding (online) Marketing en Communicatie specialist.

Actueel en toekomstproof onderwijs

De wereld verandert razendsnel. Daarom verandert ons onderwijs mee. Bij ons leer je hoe je straks zelfstandig kunt functioneren op een arbeidsmarkt die steeds verandert. Klaar voor de toekomst, noemen we dat. Wij zorgen voor flexibel onderwijs, passende begeleiding en optimale afstemming met het werkveld. Jij bent eigenaar van je (leer)loopbaan: jouw ontwikkeling staat centraal. Je leert keuzes maken en de docent is jouw coach: hij of zij stelt goede vragen, geeft feedback en biedt ondersteuning of bouwt door op wat je al kunt. Samen met hem bepaal je welke ondersteuning je nodig hebt om succesvol te zijn.

Je werkt vanaf het begin van je studie aan opdrachten uit de beroepspraktijk. Hiermee mag je oefenen en fouten maken. De vaste onderdelen van je opleiding zijn zowel gericht op je toekomstige beroep, als op generieke onderdelen zoals Nederlands en Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Wat je leert, ligt vast, zodat je diploma waardevol is voor de arbeidsmarkt. 

Je krijgt bij ons afwisselend onderwijs. Denk aan instructielessen, kennisclips, werken aan projecten en samenwerken in een groep. Je leert zelfstandig – uiteraard wel onder begeleiding - en stemt af welke hulp je nodig hebt.  Sommige opdrachten bundel je in jouw portfolio, waarin je ook je eigen keuzes en resultaten vastlegt. Klinkt goed, toch?

Check het filmpje

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.