Paragrafen

Iets voor jou?

Deze cursus is bedoeld voor (aankomend) koks die graag vanuit de praktijk het vak willen leren.

Je bent bezig met

Alle onderdelen zoals basisvaardigheden en technieken, daarna werk je stapsgewijs verder tot het niveau van een vakman en de vakbekwaamheidseisen die de horeca branche heeft gesteld. Deze eisen en vaardigheden zijn nodig om aan de warme en/of koude kant in een professionele keuken te kunnen functioneren. 

Hoe ziet de cursus eruit?

Je leert en bereidt onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:

  • Enkelvoudige en samengestelde voorgerechten;
  • Soepen en warme voorgerechten;
  • Marinades en dressings;
  • Groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijstgerechten;
  • Gerechten en bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren als hoofdcomponent;
  • Gerechten en bereidingen met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
  • Bereiden van blanke, blonde en bruine sauzen, samengestelde boters en botersauzen;
  • Diverse koude en warme desserts begeleid met passende sauzen;
  • Vaktheorie koken warenkennis, voedingsleer, HACCP en allergenenkennis;
  • Beheer en ontvangst van keukenvoorraden.

Deze cursus bevat 24 lesdagen en 1 examen dag van 7 klokuren per lesdag. De cursus wordt verzorgd vanaf 15.00 tot 22.00 uur. 

Hoe wordt het afgesloten?

De cursus kan worden afgesloten met een SVH examen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus bedragen € 3400,- exclusief de kosten van het examen en boeken/leermiddelen. 

Toetsing en diploma's

Na het behalen van het examen ontvang je een SVH (Stichting Vakopleiding Horeca) diploma.

Je kunt starten als

De cursus en de onderdelen van de cursus starten alleen indien en voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 8). De verplichting om als horecabedrijf een erkenning te hebben is niet van toepassing.

Daarnaast geldt de eis dat je al werkzaam bent in de keuken van een horecabedrijf of hierin actief zoekend bent. 

Vervolgopleiding

Wil je na deze cursus verder studeren? Dan is de cursus Zelfstandig werkend kok een passende vervolgopleiding.

Wettelijk cursusgeld

Niet van toepassing.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.